Ga naar de inhoud

Virtuemart 1.1.6 is beschikbaar

  • door

Een nieuwe release van Virtuemart, het Open Source e-commerce platform voor Joomla is zojuist beschikbaar gemaakt. Versie 1.1.6 is beschikbaar op de website van Virtuemart en kent een 30-tal bugfixes. Functioneel is er niet veel gewijzigd, maar toch gaat het hier om een belangrijke update. Het is namelijk de eerste versie van Virtuemart die Joomla 1.0 niet langer ondersteunt. Gebruikers van Virtuemart hebben overigens sowieso wel een probleem. De ontwikkelingen van het platform gaan erg langzaam. Er zijn onvoldoende vrijwilligers beschikbaar om het project vooruit te helpen. Het heeft dan ook maanden geduurd voordat deze nieuwe release beschikbaar kwam.

Wat nu als Joomla 1.6 beschikbaar komt?
Binnen enkele weken wordt Joomla 1.6 verwacht. De ontwikkelingen zitten nu in het laatste beta-stadium. Wat dan? Virtuemart zal hier maar moeilijk in mee kunnen en hoogstwaarschijnlijk nog lange tijd alleen geschikt zijn voor Joomla 1.5. Om het eenvoudig te maken: er staat een 1.5 versie van Virtuemart gepland, maar het lijkt erop dat die versie zelfs nog niet compatible zal zijn met Joomla 1.6. Kortom, het project verkeert in moeilijkheden en het zou met niet verbazen als de kleine groep ontwikkelaars er op een gegeven moment mee zou stoppen. Dat is dan weer het nadeel van Open Source…

Wat vind jij? Is Virtuemart een goede oplossing om je webshop mee te draaien? Wat zou je ervoor over hebben wanneer de ontwikkelingen wél op een goede en snellere wijze voortgezet kunnen worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *