Ga naar de inhoud

De beste Mailchimp templates voor jouw Campagne

  • door
Professionele Mailchimp e-mail templates

Mailchimp is een praktische en voordelige oplossing voor het versturen van mailings naar je klanten en leads. Wist je dat emailmarketing één van de meeste effectieve manieren is om geïinteresseerden tot actie (verkoop) aan te zetten? Hoewel Mailchimp je standaard al goed op weg helpt, geeft een uitgewerkt email template net dat beetje extra.

In onderstaand overzicht laten we je ter inspiratie een aantal commerciële Mailchimp templates zien. Je koopt ze op ThemeForest voor een appel en een ei. Zo heb jij direct een goed uitziende e-mail geregeld! Natuurlijk kun je de templates ook ter inspiratie gebruiken voor de ontwikkeling van je eigen e-mail template. Merk op dat de meeste templates tegenwoordig Responsive zijn, wat betekent dat jouw e-mail er goed uit zal zien op een mobiel apparaat zoals een tablet of smartphone.

Let op! Nog niet bekend met Mailchimp? Binnenkort verschijnt er hier een Nederlandstalige handleiding over het gebruik van Mailchimp! Mis hem niet en schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief.

Onderstaand overzicht is natuurlijk maar een greep uit het beschikbare aanbod. Waar letten we op?

  • Flexibele templates
  • Een afwisselend geheel, voor verschillende toepassingen
  • Responsive is een must
  • Hoe compleet is het aanbod?

De genoemde templates zijn commercieel, dus niet gratis. Maar voor een bedrag tussen de 10 en 20 dollar (8 a 16 euro) kan er niet zo heel veel mis gaan. En bovendien krijg je veel waar voor je geld.

Mailchimp templates

Novus

Mailchimp template Novus
Novus is het eerste Mailchimp template dat we eruit pikken. Waarom juist deze? Het template biedt 6 verschillende lay-outs met een fraaie header die goed uit de verf komt op zowel hogere als lagere resoluties. Naast de mogelijkheid om het template qua kleuren aan te passen wordt er ook een handige beginnersgids meegeleverd.
Download

Sweet 17

Mailchimp Responsive theme Sweet17
In tegenstelling tot het voorgaande template heeft deze een maximale breedte. Dat is niet onlogisch overigens, want een e-mail full screen lezen op een 22″ monitor doe je in principe niet. Het Sweet 17 template kenmerkt zich door de vele layouts en kleuren, in combinatie met uitgebreide documentatie.
Download

ModernMail

Mailchimp template maken
ModernMail probeert een alles-in-één oplossing te zijn. Dat lukt natuurlijk niet, maar het pakketje dat je bij aankoop van dit e-mail template geleverd krijgt zit wel boordevol. Het Mailchimp template is opgebouwd uit blokjes, die je met de Template Builder helemaal zelf kunt indelen. Natuurlijk is het aanpassen van kleuren daarmee ook eenvoudig.
Download

Revenue

Mailchimp responsive template builder
Het Revenue template biedt vergelijkbare functionaliteit, ook hier wordt een template builder meegeleverd. Wel spreekt mij persoonlijk het design van dit template meer aan dan die van ModernMail. Het template is populair en wordt goed gewaardeerd door de gebruikers. Dat zegt natuurlijk ook wel iets. Mocht je een vraag of probleem hebben is het prettig dat de verkopende partij het werk ook daadwerkelijk ondersteunt.
Download

StoreMail

mailchimp retina email template
Meer op zoek naar een template voor je webshop? Dan is StoreMail wellicht het juiste Mailchimp template voor jou. We hebben het tot nu toe wel gehad over responsive templates, maar nog niet over ‘Retina ready’ templates. Retina is de hoge-resolutie techniek die gebruikt wordt door Apple in de nieuwe iPad, maar ook al in de Macbook en iMac. Deze apparaten beschikken over een zo’n hoge resolutie, dat sommige toepassingen (en dus ook websites en emails) er heel vreemd uit kunnen gaan zien. Een Retina ready Mailchimp template heeft dat probleem niet. Toch iets om rekening mee te houden. Dit template doet dat, wordt geleverd in verschillende kleuren en met uitgebreide documentatie.
Download

Natuurlijk was dit maar een greep uit het enorme aanbod Mailchimp templates. Maar je hebt wel een idee gekregen van de mogelijkheden en waar je bij aanschaf op moet letten. Ook als je een andere email marketing oplossing gebruikt, zoals Constant Contact of Aweber dan is er ruim voldoende keuze. Wil je het aangeboden template helemaal op maat kunnen maken? Let er dan op dat bronbestanden, zoals Photoshop of Illustrator files, worden meegeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *