Ga naar de inhoud

Wie vindt mijn Facebook pagina leuk?

Facebook voor het mkb

Nee, dit is geen wanhopige vraag om toch vooral mijn Facebook pagina te liken. Dat moeten jullie zelf maar bepalen. Het gaat hier om de vraag hoe je als ondernemer kunt zien welke Facebook leden er op ‘vind ik leuk’ hebben geklikt voor jouw pagina. Dat is nu erg eenvoudig geworden.

Voor elk bedrijf met een fanpage op Facebook is het interessant om te zien door wie ze gevolgd worden. Dat biedt je namelijk een goede kans om de conversatie op gang te brengen!

Waar je voorheen naar de statistieken pagina moest gaan voor deze informatie, heeft Facebook hem nu een prominente plaats gegeven boven in de menubalk. Navigeer eerst naar je pagina door rechts bovenin op het pijltje naast ‘startpagina’ te klikken. Beheer je meerdere pagina’s dan maak je een keuze uit het lijstje dat getoond wordt.Vervolgens kun je direct links bovenin zien hoeveel Facebook likes je hebt verzameld.

Wie vind mijn facebook pagina leuk?

Op deze manier is het mogelijk om je aanwezigheid op Facebook persoonlijker te maken. De nieuwe Facebook leden die je zijn gaan ‘liken’ staan bovenaan de lijst. Waarom niet even een bedankje schrijven op hun persoonlijke wall? Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden. Heb je 100 fans behaald? Geef dan ook daar extra aandacht aan en geef soms eens een cadeautje weg.

Wil je meer statistieken zien over de fans van je Facebook pagina? Klik dan links op Statistieken. Je ziet dan hoe het verloop is van de aantallen fans die je hebt. Klik je vervolgens links op ‘Vind-ik-leuks’ dan krijg je een meer gedetailleerd overzicht te zien. Zo is eenvoudig te achterhalen in welke leeftijdsgroep je Facebook fans zitten. Klopt dat met de doelgroep die je zelf wilt bedienen? Dit is belangrijke informatie wanneer je bijvoorbeeld overweegt om een Facebook recmlame campagne te starten.

Facebook statistieken

10 reacties op “Wie vindt mijn Facebook pagina leuk?”

 1. Beste, Ik kan op de manier die jullie beschrijven echter niet alle fans meer terug vinden die mijn bedrijvenpagina hebben geliked. Enkel de laatste. Wanneer je op meer weergeven klikt, stopt dit op een bepaald moment. Wij zitten bijna aan 2500 fabs en we kunnen slechts de laatste honderden bekijken. Hopelijk kan je me verder helpen hoe we toch de volledig elijst van fans kunnen terug opvragen want we willen een cadeaubon verloten onder Al onze fans, niet enkel de laatste.
  Gr Iris

  1. Hoi Iris, ik heb er nog even op gezocht, maar ik denk dat het inderdaad niet kan. Facebook stelt ook regels aan het houden van competities en ongetwijfeld is het via de door hen toegestane wijzen wel mogelijk om een winnaar te trekken uit een groot aantal fans. Maar daar moet je dan even verder induiken, want die lijsten laten inderdaad lang niet al je fans zien op het moment dat je wat grotere aantallen hebt.

 2. Ik krijg niet eens een lijst te zien. Mijn Facebook-pagina ( ja, een zakelijke) ziet er ook totaal anders uit dan in de afbeelding hier. Mijn likes staan op een totaal andere plek. Wanneer ik daarop klik krijg ik op het uitklapscherm nogmaals het aantal likes te zien maar dan loeigroot. En meer niet. Geen individuele likes. Niet een.

 3. Ik heb nu net een pagina gemaakt en heb nu 13 likes, maar waarom kan ik niet iedereen zien? Als ik op “alles weergeven” klik zie ik er maar 4 inplaats van 13.

  1. Beste lezers,
   Sinds het verschijnen van dit artikel is er op Facebook veel gewijzigd. Een paar antwoorden:
   – Je weet niet wie de 100e of 200e liker is. Want je krijgt niet iedereen te zien.
   – Of je je fans op je Facebook pagina wel of niet te zien krijgt ligt aan de privacy instellingen van de betreffende persoon. Als pagina eigenaar kun je daar dus niets aan doen helaas.

 4. Als je op het icoontje ‘vrienden/likes klikt, zie je wie zich onlangs heeft toegevoegd aan jouw likes. Als je vervolgens op: ‘zie meer likes drukt’, zie je bijna je hele ‘like-bestand’ langskomen.

 5. Het blijft bij mij speuren naar de likes. Ik heb er nu 508, maar ik kan er niet één achterhalen. De hier beschreven methode werkt bij mij totaal nier.
  Ik zie geen ‘startpagina’. Ik kom direct op mijn zakelijke Facebookpagina en daar staan in de balk bovenin geen icoontjes zoals hier omschreven.
  Ik kan alleen achterhalen hoeveel likes ik heb en via de statistiekenpagina hoe het verloop is, maar dat is alles.
  Het kan toch niet zo zijn dat toevallig iedereen die mij liket dat in zijn privacy instellingen heeft uitgezet?

 6. Ik vermoed dat je alleen de likes van je persoonlijke vrienden kunt zien. Ik heb net een pagina opgestart en heb daarbij de volgende trend ontdekt:

  -Ik heb 43 likes. Ik kan 40 likers zien.
  -Al deze 40 likers zijn persoonlijke vrienden (dus van mijn persoonlijke FB-pagina).
  -Van de vrienden die een “hoog-privacy-beleid” voeren heb ik nooit een melding gekregen dat ze mijn pagina leuk vonden maar ik kan ze wel in de lijst zien.

  Van de likers die geen persoonlijke vriend zijn, kun je niet zien wie het is. Ik heb onlangs toevallig een liker prive-bevriend en daarna kon ik deze persoon ook op mijn bedrijfspagina in de “likers” zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *