Ga naar de inhoud

10 Gratis templates voor Joomla 1.6

Toen Joomla 1.6 eind vorige jaar op de markt kwam was er nauwelijks een template verkrijgbaar, laat staan goede gratis templates. Inmiddels is Joomla 1.6 een half jaartje op de markt en hebben de ontwikkelingen een grote vlucht genomen. Ik houd het zelf in ieder geval nauwelijks bij. Maar gelukkig zijn er voldoende partijen die dat wel lukt en leuke gratis templates voor Joomla 1.6 op de markt hebben gebracht. In deze selectie kijken we naar wat er zoal is uitgebracht en dat interessant genoeg is om eens te gaan testen.

Archange

Gratis template voor joomla 1.6: archange

De templates van Globbersthemes zien er erg goed uit en zijn gratis voor persoonlijk gebruik. Voor een commerciele toepassing moet je 5 euro betalen, maar ok dat gaat nergens over natuurlijk.
Download

Limpidium

Gratis joomla 1.6 template Limpidium

Dit template komt van dezelfde maker, maar ik kan de Download link nog niet op zijn eigen site ontdekken. Overigens zijn van de templates van Globberthemes ook de Photoshop psd’s te downloaden. Erg handig als je wat zaken aan het ontwerp wilt wijzigen.
Download

ATJoomlaFree

Dit template voor Joomla 1.6 is een redelijk basic business template. Een gratis variant met want minder mogelijkheden en een wat minder design dan de andere commerciële templates van deze aanbieder.
Download

Mininova

Een clean, minimalistisch ontwerp, daar houd ik meestal wel van. Nadeel bij dit template: je moet je registreren met je e-mailadres dus pas even op welk adres je daarvoor gebruikt.
Download

AS 002026

Gratis joomla 1.6 template van astemplates.com

De templates van astemplates.com hebben weinig aansprekende namen, want ze zijn gewoon genummerd. Maar dat maakt de ontwerpen er niet minder fraai om. In totaal vind je hier een collectie van ruim 20 gratis templates, waarvan er een stuk of 7 geschikt zijn voor Joomla 1.6. En allemaal gratis, dus een bezoekje waard!
Download

AS 002024

Gratis template voor joomla 1.6

Een ander exemplaar van dezelfde ontwikkelaars. Instelbaar met zowel een bruine als witte achtergrond.
Download

Ja Purity II

gratis template voor Joomla 1.6: Joomlart purity II

Dit template was in de Joomla 1.5 tijd erg bekend en mag in zijn nieuwe vorm voor Joomla 1.6 hier dan ook niet ontbreken. Van de makers van Joomlart, een commerciële aanbieder van Joomla templates. is dit het enige gratis template voor Joomla 1.6.
Download

Brain code grunge

Dit fraai vormgegeven template is gratis, maar moet je wel ophalen op een Italiaanse website.
Download

Bloq

Behorend tot de betere template bouwers: joomlapraise.com is een commerciele aanbieder, die ook een aantal gratis joomla templates biedt. Wanneer je op de Download knop klikt lijkt het erop dat je toch moet betalen voor het template. Dat is echter niet het geval. Kijk even goed voor een link naar het gratis account. Je moet je wel registreren voordat je dit template kunt downloaden. Doordat dit Joomla template ook nog eens in veel kleurencombinaties geleverd wordt is het een echte topper.
Download

Medium

Van dezelfde makers is het Medium template. Dit template voor Joomla 1.6 wordt ook weer geleverd in een aantal verschillende kleuren.
Download

 

1 reactie op “10 Gratis templates voor Joomla 1.6”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *