Ga naar de inhoud

Gratis Joomla templates voor Joomla 1.5

  • door

Op mijn andere website behoren de artikelen waar ik gratis WordPress themes bespreek tot de meest populaire pagina’s van de site. Joomla heeft van oorsprong een erg sterk en flexibel templating systeem. Nu valt het zelf maken van een goed template niet altijd mee, maar dat ligt dan meestal aan een wat gebrekkige kennis van (x)html, css en javascript. Maar waarom zou je als beginnende Joomla gebruiker direct met het moeilijkste deel beginnen? Er zijn tal van goede betaalde en gratis templates in omloop. Dit maal beperk ik mij tot een overzicht van een aantal fraaie gratis templates voor Joomla 1.5

Bloq

Het Bloq template van JoomlaPraise is een kwalitatief prima en zeer flexibel template. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig de kleurstelling aanpassen, er worden maar liefst 8 stijlen meegeleverd. Dat in combinatie met maar liefst 31 module posities en een indeling in 1 tot 4 kolommen maken dit gratis template een topper.

Genesis

Dit template is ook van Joomlapraise, maar wat ouder als het hierboven beschreven Bloq. Met 8 kleuren, 8 module posities en 1-3 kolommen kun je hier echter ook alle kanten mee op.

Grunge

Van de Joomla template experts van Rockettheme, komt dit gratis template in grunge-stijl. Met maar liefst 68 (!) module posities kun je naar harte lust experimenteren. Het uiterlijk van dit template is natuurlijk wel meer uitgesproken en daardoor wat minder eenvoudig aan te passen aan je wensen.

Fresh

Inderdaad, lekker Fris, dit nieuwe template van Joomlashack. Nog zo’n bedrijf dat kwalitatief goede premium templates bouwt en er af en toe eentje weggeeft. Het Fresh template komt in maar liefst zes lichte, frisse kleuren en met meer dan 30 module posities.

JA T3 Blank template

Nog een gratis template van een premium reseller: de makers van JoomlArt bieden dit zogenaamde ‘T3 Blank template’ aan ons aan. ‘Blank’ wil in dit geval niet ‘leeg’ zeggen, hoewel het inderdaad een basis-template is dat je kunt gebruiken om zelf op door te ontwikkelen. Het maakt gebruik van het T3 Framework, dat een interessant framework is om je eigen templates op te baseren.En niet onbelangrijk: het T3 Framework en de templates van Joomlart zijn nu al klaar voor de komst van Joomla 1.6!

BJ.Venus

Dit template kent zowel een gratis als een betaalde versie. De gratis versie is alleen in het blauw verkrijgbaar. Voor de Pro versie betaal je zo’n 25 dollar en krijg je veel meer mogelijkheden ter beschikking. Maar als we het toch over betaalde templates gaan hebben… Dat doen we later nog wel eens, want daarin is tegenwoordig ook keuze in overvloed tegen zeer redelijke prijzen.

Cerniqua

Dit template heeft eens een keer een wat andere stijl dan je gewend bent van Joomla templates. Smaller dan gebruikelijk met 850 pixels en 10 module posities.

Larrens 2

Dezelfde ontwikkelaar van globbersthemes.com biedt je nog veel meer gratis templates die je zo mag gebruiken. Wel een franstalige site, dus daar zul je voor je downloads even doorheen moeten. Maar dat is wel te doen, want downloaden doe je gewoon in de Download sectie 🙂 Het template wordt bovendien inclusief de Photoshop psd’s geleverd, waardoor je makkelijker zelf kunt gaan aanpassen.

Gebruik jij andere gratis templates die de mogelijkheden van deze templates veruit overtreffen? Heb je een gebruiksvriendelijke en flexibele template of framework gevonden of bied je zelf gratis templates aan? Laat het ons hier dan even weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *