Ga naar de inhoud

De beste betaaloplossing voor Magento

betaalsystemen voor MagentoMagento wordt momenteel erg veel ingezet als basis voor webwinkels en dat is niet zonder reden. Het biedt eigenaren van webwinkels een goede oplossing met veel marketing- mogelijkheden. De kosten voor de implementatie liggen wel wat hoger dan bij een ‘instap webwinkel’, maar behalen bij lange na niet het niveau van de grote pakketten zoals Hybris of Intershop. Daarmee is Magento ook voor startende, serieuze webwinkeliers haalbaar. Tijdens de implementatie moet je uiteraard een aantal keuzes maken. Op één ervan ga ik vandaag dieper in: welke betaalprovider (payment service provider, kortweg psp) biedt de beste diensten in combinatie met Magento? Ontloopt dat elkaar veel en hoe liggen de tarieven? Dit artikel is overigens ook vooral bedoeld om de discussie hierover op gang te krijgen en jullie mening en praktijkervaring te horen.

Eisen
Denk aan de volgende zaken bij de selectie van een aanbieder van betaalsystemen:

 • Vind je het belangrijk dat het geld direct op je eigen rekening terecht komt? Zo ja, dan vallen er een aantal Payment Service Providers af (maar niet allemaal). Een iDeal contract rechtstreeks bij je bank is dan handiger.
 • De tarieven. Soms is er sprake van een bedrag per transactie, een maandelijks tarief en eenmalige (opstart)kosten. Dat kan bij elkaar nog aardig oplopen. Begin je met een kleine winkel waarvan je de resultaten nog moet afwachten dan is het vaak slimmer om te kiezen voor een payment service provider die alleen een bedrag per transactie rekent.
 • Ondersteuning: welke vormen van ondersteuning zijn er en kun je positieve en/of negatieve ervaringen vinden op het internet van andere gebruikers? Het maakt nogal uit of je een supportafdeling kunt bellen of dat deze alleen maar per e-mail bereikbaar zijn.
 • Wat is je bereik? Bied je je diensten alleen aan in Nederland of België of werk je ook over de landsgrenzen heen? Voor Nederlandse webwinkels die in België willen leveren in ondersteuning van MisterCash belangrijk. Andersom is iDeal onontkoombaar. Ga ja naar andere landen toe dan krijg je ook weer te maken met andere betaalsystemen. Bepaal goed wat je nu en in de nabije toekomst nodig zult hebben.

Welke betaalmethoden wil je in Magento ondersteunen?
Aanbieders
Het aantal aanbieders op de markt is enorm.  Ik noem er een aantal hier, maar hoor graag jullie aanvullingen en suggesties.

– Adyen
– Multisafepay
– Wally
– Mollie
– Paytor
– Buckaroo
– oGone
– Card Gate Plus
– Banken (Abn Amro, Rabobank, Fortis, Friesland)
– Targetpay
– Sisow
– Paydutch
– Icepay
– Pay.nl
– Docdata
– Twyp (ING)

En zo zal ik er vast nog wel een paar  vergeten. Ook aanbieders vanuit België die iDeal aanbieden bijvoorbeeld?

Naast deze aanbieders zijn er ook nog partijen zoals PayPal, die je eigenlijk altijd aan moet bieden op je website. De kosten van PayPal zijn overigens vrij hoog, maar PayPal is zo langzamerhand een standaard die vrijwel overal ter wereld bekend en geaccepteerd is.

Vervolgens zijn er ook nog aanbieders die een specifieke dienst bieden om klanten achteraf te laten betalen. Afterpay is zo’n aanbieder. Buckaroo biedt ook een dergelijke dienst, wat Buckaroo een streepje voor geeft ten opzichte van de andere aanbieders hierboven. Klarna is een andere aanbieder die zich op dit terrein begeeft. Bij Klarna en Afterpay heb ik geen directie koppeling met Magento kunnen ontdekken. Ik vermoed echter dat deze bij Afterpay inmiddels wel beschikbaar is.

Kijken we naar de aanbieders uit het rijtje reguliere betaaloplossingen, welke is dan de beste? Dat valt eigenlijk niet te zeggen, althans wat mij betreft niet. Want wanneer je een webshop runt met honderden orders per dag dan heb je domweg een ander eisen- en wensenpakket dan een startende webwinkel. Ik pik er hieronder een aantal aanbieders uit en stop ze (voorzichtig) in enkele hokjes. Maar let wel, het is niet zwart-wit. Een aanbieder die ik in de ‘beginnershoek’ stop kan ook voor een gevorderde webwinkelier nog een prima oplossing zijn. Maar het aanbod van aanbieders is zo groot, dat dit in ieder geval enige duidelijkheid geeft. Daar gaan we.

Oplossing voor starters

 • Targetpay. Kosten vanaf 0,49€ per transactie, maar 0,70€ bij minder dan 10 bestellingen per dag. Uitbetaling eens per week. Met andere woorden: Targetpay stort de transacties niet direct op je rekening, maar slechts 1 keer per week. Targetpay bieft ook MisterCash aan, voor 0,44€ + 2% van de transactie. Geen maandelijkse kosten of setup kosten, wat deze dienst aantrekkelijk maakt voor starters. Bovendien ook ondersteuning voor MisterCash en Directebanking.
 • Sisow (voorheen Assurepay). iDeal transactiekosten van 0,45€ en ook hier geen maandelijkse kosten of setupkosten. Uitbetaling naar je eigen bankrekening kost €0,25. Ik heb zelf wat ervaring met deze aanbieder en het werkt op zich goed. Sisow biedt bovendien een mogelijkheid voor het achteraf betalen en lijkt ook credit cards en MisterCash te ondersteunen. Voor de laatste twee ontbreekt echter informatie op de website. Die heb ik opgevraagd, dus wellicht volgt hieronder later nog een aanvulling.
 • Mollie was één van de eerste aanbieders op de markt met dit model waarbij er alleen per transactie wordt afgerekend. Mollie vraagt echter een euro per transactie en prijst zichzelf daarmee uit de markt ten opzichte van bovengenoemde partijen. Bovendien alleen iDeal, geen internationale ondersteuning.
 • Icepay biedt iDeal aan vanaf 0,80€ per transactie, waarbij het tarief lager wordt bij hogere aantallen. Ik mis echter de ondersteuning voor MisterCash in België. Wel is Giropay en Directebanking mogelijk. Internationaal gezien beperkt.

Betaalsystemen voor iets grotere webwinkels

 • Multisafepay biedt behoorlijk wat betaalmethoden aan. Naast iDeal en MisterCash ook GiroPay (Duitsland) en Directebanking (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Engeland en Frankrijk). Timmert behoorlijk aan de weg met hun ‘fast checkout’. Ik heb onlangs een demo gezien van deze oplossing, maar ik ben niet overtuigd. Multisafepay moet wel een heel groot marktaandeel behalen willen consumenten dit gaan begrijpen en toepassen is mijn mening.
 • oGone is één van de grotere spelers in de markt en geschikt voor de wat grotere webwinkeliers. Er is sprake van maandelijkse abonnementskosten van minimaal 35 euro per maand, eenmalige setupkosten én transactiekosten. oGone is daarmee zeker niet de goedkoopste aanbieder, maar biedt wel veel mogelijkheden als het gaat om het afhandelen van verschillende betaalsystemen. oGone zit er als partij inhoudelijk niet tussen, je krijgt je transacties direct bijgeschreven op je rekening.
 • Buckaroo. Biedt ook veel betalingsmogelijkheden, maar de maandelijkse abonnementskosten lopen hier flink op als je veel verschillende methodes wilt aanbieden. Buckaroo biedt ook ‘Betaalgarant’. Zoals hierboven al genoemd kan de klant hiermee achteraf betalen en krijg je als webwinkel gegarandeerd je geld binnen.

Grote webwinkels en internationale omgevingen

 • Adyen is een internationaal bedrijf met een kantoor in Amsterdam. Adyen biedt veel verschillende betaalmogelijkheden in een groot aantal landen. Bovendien zijn de mogelijkheden voor het stylen van de betaalpagina zeer interessant. Ik heb nog geen zicht op de tarieven, maar heb in ieder geval contact gezocht met Ayden omdat het internationale karakter gunstig is voor één van onze projecten.
 • Docdata is een grote speler die niet alleen betaaloplossingen biedt, maar ook volledige e-commerce trajecten, credit management en fullfilment diensten. Geen bedrijf waar je als instapper mee aan de slag kunt, maar bij uitstek geschikt voor de grotere webwinkels.

Wat is nou de conclusie?
Er is dus geen ‘beste’ aanbieder? Nee, inderdaad. Tenminste dat is mijn mening. Alle genoemde oplossingen bieden mogelijkheden voor integratie met Magento. Soms worden deze modules gratis aangeboden door de payment service provider. Soms heb je aanvullende functionaliteit nodig, zoals bijvoorbeeld de oGone module van Madia. Magento kent echter ook een standaard oGone module, hoewel deze nog wat fouten schijnt te bevatten.

Wat heeft bovenstaande uiteenzetting met Magento te maken? Niet heel veel. De meeste aanbieders hebben de integratie met Magento inmiddels wel voor elkaar, hoewel er nog wel wat verschillen zijn op dit punt. Maar je keuze moet bepaald worden door de mogelijkheden die een payment service provider biedt in combinatie met de tarieven en de fase waarin je webwinkel verkeert. En dat verschilt van bedrijf tot bedrijf. Mee eens? Of zie ik dé oplossing over het hoofd?

14 reacties op “De beste betaaloplossing voor Magento”

 1. Ik ben zelf begonnen met MultiSafePay, maar heb hier erg slechte ervaringen mee.
  Doordat het niet samenwerkt met je Magento Checkout kun je niet werken met kortingscodes en wordt je voorraad niet bijgehouden.
  Veel bugs dus nog in het systeem.
  Ook doordat klanten hun gegeven invullen in de MSP omgevingen, kun jij ze niet verleiden om bijvoorbeeld een nieuwsbrief inschrijving te doen…
  Ik ga overstappen naar een andere provider!

  1. Hoi Annemieke,
   Kijk, dat vind ik nou een waardevolle aanvulling, bedankt!
   Heb je overigens je klacht al eens terug gelegd bij MSP en wat was hun reactie daarop? Want als ze serieus Magento klanten willen trekken dan kan ik me haast niet voorstellen dat dit niet op te lossen zou zijn.

 2. wij gebruiken nu 7 maanden multisafepay. Ik sluit mij aan bij bovenstaand verhaal. Daar bovenop moeten creditkaart klanten minimaal twee keer proberen te betalen, uiteindelijk betalen ze dan toch maar met paypal of bankoverschrijving. Heb je dit al voorgelegd bij multisafe pay ? Natuurlijk en ze wijzen met de vinger naar de creditkaart maatschappij ?
  Doffe ellende, dus als iemand een goed alternatief heeft…ik hoor het graag !

  1. Hallo Fred,
   Ik verneem uit de markt dat er eigenlijk altijd wel wat is en dat er niet één PSP honderd procent betrouwbaar is icm Magento. Doffe ellende dus 😉 Wij hebben zelf vrij goede ervaringen met oGone. Maar gebruik dan bijvoorbeeld de Madia extensie en niet de extensie die Magento zelf meelevert.
   Verder hoor ik vrij goede geluiden over Adyen en gaan wij daar ivm het internationale karakter van een nieuwe shop binnenkort mee aan de slag. Tzt zal ik daarover dus ook eens uit de praktijk laten weten hoe het gaat.

   1. Dag Robbert,
    hoever zijn jullie met Ayden, hebben jullie al wat getest ? Wij hadden de afgelopen weer heel veel problemen, vooral credit card betalingen waar klanten tot 6 x toe probeerden, een grijs scherm kregen, bankrekening niet goedgekeurd (terwijl dat volledig in orde was). We hebben al heel veel klachten uitgebreid besproken met klanten en vervolgens doorgestuurd naar MSP…..ze weten niet wat het probleem is, hebben geen oplossing, verwijzen naar de creditcard organisatie…etc. M.a.w. de support is bedroevend. We hebben websites in alle EU landen en ELKE DAG heb ik emails en klanen aan de lijn met klachten.
    Ik hoor graag van je !
    groeten Fred

    1. Nog niet veel verder dan onze testomgeving – waarin het overigens goed draait.
     In live werken wij met oGone en ik heb vergelijkbare resultaten en klachten als jij. Zelfs vergelijkbare problemen, dus misschien ligt het probleem inderdaad wel elders? …

 3. Ik ga als starter met 1 betaling per dag maar proberen om alleen ideal te installeren via de mn eigen bank. Ff kijken welke plugin dan geschikt is voor Magento, ben bang dat ik daar ook 100 euro voor moet neer leggen, is het niet?

  Tips zijn welkom 🙂

 4. Handig artikel! Ik ben aan het overstappen met een bestaande (Virtuemart) webshop naar een Magento webshop, maar ik ben nog heel erg aan het twijfelen welk betaalsysteem ik moet nemen. Ik wil in ieder geval iDeal, Bancart/Mister Cash en Paypal aanbieden en ik vind het daarnaast ook belangrijk dat de klant meteen in een omgeving komt waar hij niet hoeft in te loggen o.i.d. alvorens te betalen (zoals bij het fast checkout pakket van MultiSafePay). Advies is welkom =)

 5. Kan er ook iemand iets zeggen over de ervaringen met Magento GO en Cardgate plus.

  Volgens mij heb je voor wat betreft iDeal by Magento GO alleen maar de keuze om als payment provide Cardgate plus te gebruiken.

  Het liefst zou ik direct iDeal afnemen bij mijn eigen bank maar voor als nog lijkt dat nog ver weg.

  Ik ben vooral benieuwd naar user experience en usability van de Cardgate plus oplossing.

  Heeft iemand een voorbeeld van een Magento Go webshop met Cardgate?

 6. als klant ziet adyen eruit als een phishing mail, die niet betrouwbaar overkomt. Ga ik dus ook niet betalen. dat is ook iets om over na te denken. Ideal is voor mij als klant het handigst en betrouwbaarst omdat ik rechtstreeks contact met mijn bank heb

 7. Leuk en verrijkend artikel.We hebben zelf een aantal webwinkels die opereren vanuit België.Ik wil wel even opmerken dat we steeds werkten met Card Gate Plus,maar ze sinds meer als een jaar geen Ideal meer aanbieden aan Belgische klanten.Dit sinds de nieuwe Europese bankwet.Je kan als Belgische klant bij hun wel met Ideal werken als je een rekeningnummer hebt in Nederland.Begin daar maar eens aan.Doordat we veel Nederlandse klanten verloren zijn we ondertussen overgestapt naar Sisow,waar we nu reeds een jaar met zeer grote tevredenheid mee werken.Ik mis wel enkele betaalsysthemen bij hun.Ondermeer Carte Bleu,omdat we ook nogal wat Franse klanten hebben.Paypal bieden we niet meer aan.Die zijn werkelijk veel te duur,vooral als je goedkope produkten verkoopt.Hun commisie loopt bij kleine bedragen enorm op tot soms meer als 10%.Een gemiddelde transactie met Paypal kost al gauw 4/5% en dit zonder BTW,kosten worden wel op de gerekende BTW gerekend.Iedereen boft wel zo met Paypal,maar zo schitterend zijn ze niet,zeker niet voor de kleinere verkopers.Ook als consument enkele malen problemen gehad,eens $500 betaald op een Chinese site met Paypal,goederen nooit geleverd,maar was toch mooi mijn geld kwijt.Nu voor nieuwe website is het toch weeral zoeken en zoals in dit blog staat er is niet 1 goede PSP,maar zaak is de beste partner voor samenwerking te vinden.Succes aan de zoekenden!

 8. Ik ben toch benieuwd wat de ontwikkelingen nu zijn op dit gebied. Ik ben voor een klant onderzoek aan het doen naar betaalmogelijkheden en kom toch vooral ‘oudere’ artikelen tegen op het web.
  Deze beschrijft het wel allemaal helder.

  Ook wil ik even reageren op de meneer hierboven, die z.g.n. zijn geld kwijt was na een louche transactie via PayPal.
  Ik heb weleens iets via eBay gekocht, betaald met PayPal, product niet gekregen en geen reactie meer van de verkoper. Binnen 31 dagen kun je een geschil indienen bij PayPal en die lossen het voor je op. Je krijgt hoe dan ook je geld terug (en dat klopt, ik heb mijn geld van PayPal terug gekregen) als zij het ook niet met de verkoper op kunnen lossen.

 9. Wat een drama.. plugin van Magento van Docdata, de ene bug na de andere. En technische kennis?? Nou die is er volgens mij nooit geweest.

  Meest onverstandige set ooit, nooit meer docdata..
  We halen alle sites er weg en stappen over naar een andere partij.
  De problemen die er nu nog zijn, hij kan niet omgaan met verschillende storeviews, support duurt lang of geen reactie, ze geven zelf aan dat de technische kennis er niet is. Credit card transacties functioneert niet, update url om om automatisch op paid te komen werkt niet.. We zijn al vanaf augustus bezig met een gerenommeerde partij om docdata te integreren..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *