Ga naar de inhoud

De 10 beste Webdesign blogs in 2012 die je niet mág missen!

  • door
Noupe Webdesign blog

Er wordt heel wat afgeschreven op het web over webdesign. Er zijn zó veel goede webdesign blogs te vinden dat het moeilijk is om hier een selectie uit te maken. Toch wagen we ons er hieraan. De onderstaande 10 blogs zijn namelijk stuk voor stuk het volgen meer dan waard!

Als webdesigner moet je van vele markten thuis zijn tegenwoordig. Natuurlijk, het ontwerp en de bruikbaarheid staan meestal voorop. Maar zeker wanneer je in kleine teams werkt of zelfs zelfstandig, is het noodzakelijk om ook iets te weten over Social Media, zoekmachineoptimalisatie, bloggen en online marketing. Een zeer breed werkveld dus, waarbij het onmogelijk is om op elk gebied een expert te zijn. In dit artikel richten we ons echter op de design blogs, waarmee je alles leert over Photoshop, Webdesign, Html en CSS.

We gaan de lijst deze keer maar eens af in omgekeerde volgorde, van nummer 10 tot 1, om toch ook een blijk van waardering te geven aan de allerbeste blogs die er momenteel zijn 🙂

10. Onextrapixel
Dit goed gevulde blog leert je veel over Photoshop, CSS en WordPress. Regelmatig zitten er artikelen tussen als ‘vuller’ met weinig toegevoegde waarde, maar het blog biedt zo veel regelmatige tutorials dat je hem toch zeker in de gaten zou moeten houden. Daarom plek 10.

9. Noupe design
Noupe Webdesign blog
Dagelijkse artikelen en tutorials op het blog Noupe over veel verschillende onderwerpen. Ook het design van de website zelf is erg leuk gedaan. Zeker in vergelijk met veel andere standaard blogs is hier veel aandacht aan gegeven.

8. Hongkiat

Het design blog van Hongkiat wil nog wel eens een ‘allegaartje’ zijn, maar er is ook hier weer meer dan voldoende te vinden om je vaardigheden en kennis naar een hoger niveau te tillen. Regelmatig worden er producten weggegeven (freebies) of kun je meedoen aan leuke prijsvragen.

7. 1st Webdesigner
Webdesignblog 1st webdesigner
1st Webdesigner brengt ook een grote variatie aan artikelen, maar wel van een minder hoog niveau. Veel top 10 lijstjes en affiliate links, maar toch ook wel afgewisseld met zinvolle Photoshop webdesign tutorials en ander interessant spul. Ook de moeite waard wanneer je veel met WordPress werkt.

[box color=”blue”]TIP! Volg je veel blogs? Gebruik dan een RSS reader en abonneer jezelf op de feeds van de blogs die je wilt volgen. Je reader zal je erg veel tijd besparen omdat je in één oogopslag kunt zien welke blogs er nieuwe artikelen aanbieden en waar ze over gaan. Er zijn veel RSS readers in omloop, maar Google Reader is bijvoorbeeld een goede mogelijkheid en eenvoudig in het gebruik. Met je Google account kun je binnen enkele minuten aan de slag![/box]

6. .Net magazine
Het zal aan mij liggen, maar bij mijn eerste bezoek aan .Net magazine had ik de verwachting vooral veel Microsoft gerelateerde artikelen tegen te komen. Dat is niet het geval. Veel tutorials over javascript, html5 en responsive design bijvoorbeeld. .Net magazine wat voor mij minder bekend, maar is inmiddels ook aan mijn RSS reader toegevoegd.

5. Six Revisions


Six Revisions mag niet ontbreken in onze lijst. Deze gasten weten wat er nodig is voor goed webdesign werk en delen die kennis graag met ons. Veel kwaliteit hier.

4. A list Apart
Ook deze hoort in de bovenste regionen thuis. A list Apart is een zeer veelzijdige websites met diepgaande artikelen op het vlak van webdesign. Zoals veel blogs heeft ook A list Apart inmiddels een eigen boekenlijn op de markt gebracht.

3. Speckyboy
Webdesign blog Speckyboy
Een persoonlijke favoriet. Speckyboy Design Magazine brengt veel verschillende artikelen. De wekelijkse inspiratie post en berichten met freebies en verwijzingen naar andere webdesign bronnen zijn altijd meer dan welkom.

2. Webdesigntuts
De blogs van Envato zijn wereldwijd beroemd vanwege de goede tutorials. Natuurlijk moeten we naast Webdesigntuts ook Psdtuts en Nettuts niet vergeten. Alles bij elkaar bieden deze blogs een schat aan informatie. Voor WordPress gebruikers en ontwikkelaars is er ook nog het jonge, maar nu al zeer populaire Wptuts. Kwaliteit gegarandeerd!

1. Smashing Magazine

De gedoodverfde favoriet. Behoeft ook geen introductie meer eigenlijk. Smashing Magazine heeft een leidende positie als het gaat om webdesign en wenontwikkeling en dat is niet voor niets. Met vele kwalitatief goede artikelen en een behoorlijke lijst met zelf uitgegeven boeken over webdesign blijft Smashing de lijst nog wel even aanvoeren.

Het zal je niet zijn ontgaan dat we hier allemaal Engelstalige blogs hebben benoemd. Zijn ze er in Nederland dan niet? Jawel, maar niet van deze omvang en kwaliteit. Die plaats zullen we binnenkort gaan claimen met webdesignblog.nl! Zet hem vast in je RSS feed 😉

[box color=”green”]Meer weten? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de nieuwste artikelen in je mailbox, aangevuld met leuke extra’s over Joomla, Magento, social media, online marketing en webdesign![/box]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *