Ga naar de inhoud

Buffer: handig je Social Media berichten beheren

Bufferapp LogoHet was alweer een tijdje geleden dat ik voor het eerst hoorde van Buffer en het toen direct even ben gaan proberen. Buffer stelde je toen in staat om berichten naar je Twitter accountin een schedule te zetten. Maw bereid ze voor en plaats ze op vooraf geplande tijdstippen. Heel handig, zeker toen daar ook een functie voor het integreren van Facebook aan toegevoegd werd. En nu is ook LinkedIn erbij gekomen. Met één Buffer account kun je dus je update in één keer op drie sociale netwerken plaatsen.

De truc achter Buffer is dat wanneer jij normaal gesproken online bent en je updates doen op Sociale netwerken, je volgers dat niet per sé hoeven te zijn. Buffer spreid je updates over de dag, zodat je een veel breder bereik zult hebben. Dat werkt! Bijkomend voordeel is natuurlijk dat je één update direct op verschillende plaatsen kunt posten, maar er zijn ook andere tools die hetzelfde doen.

Destijds was ik niet direct heel erg enthousiast overigens. Ik heb twee Twitter accounts voor verschillende doeleinden en die kun je alleen maar toevoegen met een pro account a 10 dollar per maand. Dat is nog te overzien, maar zelfs met een pro account kun je tot maximaal 6 social media kanalen gaan. Én kun je maximaal 50 updates klaarzetten. Voldoende voor een paar dagen, maar ben je wat langer weg of heb je veel verschillende social media accounts dan wordt 50 toch ook wel weer krap. Werk je voor een bedrijf aan social media dan heb je vaak alleen al te maken met meerdere Facebook pagina’s. En dat gaat dan dus niet of je moet het premium account nemen, dat met 99 dollar per maand wel aan de forste kant is.

Buffer voor het beheren van je Social Media
Toch is Buffer de afgelopen periode wel degelijk verbeterd en is het zeker het proberen waard wanneer je maar enkele accounts hoeft te beheren. Buffer laat heel netjes zien hoe je posts op Facebook en LinkedIn eruit komen te zien en je kunt zelfs bepalen welke afbeelding erbij getoond wordt, net als wanneer je je bericht rechtstreeks op Facebook of LinkedIn zelf zou doen. Niet slecht, ik ga het toch maar eens een tijdje benutten.

Wat is jouw favoriete tool om je Social Media netwerken te beheren en waarom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *