Binnenkort: Kickstart Magento

 In Magento

Nadat ik in de afgelopen twee jaar de boeken Kickstart WordPress en de Essentie van Joomla heb mogen schrijven en uitbrengen, is het nu tijd voor een wat groter project. Dat doe ik dan ook niet in mijn eentje. Samen met Sander Schoneville heb ik gewerkt aan Kickstart Magento, dat volgende maand zal uitkomen. Dit eerste Nederlandse Magento boek richt zich op beginnende gebruikers. Ervaren ontwikkelaars hebben hier dus niets aan, hoewel het wel een goed naslagwerkje is voor hun klanten.

Er is bewust gekozen voor een samenwerking met Sander. Ik ben weliswaar een ervaren Magento gebruiker, maar zodra er code geschreven moet worden werd het voor mij vaak nog (te) lastig. Sander heeft sowieso op het gebied van Magento meer ervaring dan ik en we kennen elkaar nog uit de tijd van mijn eerste Magento project. Onze samenwerking gaat echter verder dan alleen het schrijven van dit boek. Er zal namelijk ook een uitgebreidere variant in het Engels verschijnen via ons gezamenlijke blog BoostingEcommerce.

Kickstart Magento verschijnt volgende maand.

Recommended Posts
Showing 3 comments
 • Warner
  Beantwoorden

  Ik heb, middels de handleiding uit het boek, Magento proberen te installeren op een lokale server XAMPP op een mac.

  Werkelijk niets lukt !! De ene foutmelding na de andere foutmelding!

  Het internet helpt je weliswaar wel verder, maar ik denk dat de oplossingen die daar worden aangerijkt er tevens voor zorgen dat bijvoorbeeld een NL taalmodule wel wordt geinstalleerd. Maar dat er geen vertaling plaats vind. Dat je wel je user name en password in kunt vullen. Maar dat er vervolgens niets gebeurd.

  Kortom: we staan aan het begin van het boek, en het is nu al hopeloos!

  • robbert
   Beantwoorden

   Hallo Warner,
   Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Ik heb zelf geen mac, maar mede-auteur Sander wel, dus ik zal eens even bij hem informeren. Welk probleem heb je nu precies? Inloggen?

 • joop
  Beantwoorden

  Wordt in dit boek ook beschreven hoe je mailtemplate’s aanpast , widgets maakt en handmatig modules toevoegd in aangepaste templates??

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search